El passat mes de desembre, un grup d’estudiants i treballadores precàries sense possibilitat d’accedir a un habitatge, vam recuperar de les mans de l’especulació immobiliària el número 154 de la Travessera de Gràcia. L’hem anomenat Ca La Trava, i des de llavors que mica en mica l’hem adequat per a poder-hi viure.

Ens vam organitzar a l’Oficina d’Habitatge de Gràcia, un col·lectiu que planteja solucions a les diverses problemàtiques d’habitatge, ja sigui aturant desnonaments, defensant les veïnes en casos d’assetjament immobiliari, o ajudant a okupar per a garantir a tothom l’accés a un habitatge digne.

Ca La Trava és propietat de la Immobiliària Mar SL, propietària també de la promotora i constructora La Llave de Oro, grans tenidors d’habitatge. El bloc es trobava en desús des de feia temps, i quan hi vam entrar ens vam trobar que la propietat havia destrossat a consciència els banys i les cuines que estaven en perfecte estat per a inutilitzar els pisos, on hi haurien pogut entrar a viure veïnes amb un mínim de rehabilitació d’aquests.

Així com el bloc La Jahnela, del 156 del mateix carrer, i recuperat de la mateixa immobiliària el passat mes de setembre, el destí del bloc és ser enderrocat per a construir-hi una promoció d’habitatges de luxe, que fomentarà l’encariment dels lloguers i serveis a la Vila de Gràcia.

A Ca La Trava ens trobem en una situació de perill de desallotjament. Això no només comportarà que nosaltres ens quedem sense casa, sinó que significarà un cop més la victòria del capitalisme, de les pràctiques especulatives d’uns pocs, en detriment de les condicions de vida de molta gent.

Convoquem als moviments socials, associatius i a les veïnes de la Vila de Gràcia el proper dijous 30 de març a les 8h per a aturar el desallotjament de Ca La Trava.

L’elitització és un problema que ens afecta a totes!

#EnsHiVaLaVila

Anuncis