L’Oficina d’Habitatge de Gràcia hem participat de les reunions que han tingut lloc als Lluïsos de Gràcia amb diverses entitats, col·lectius i organitzacions de tot color i de tota mena. En aquestes reunions hem defensat la unitat d’acció de tots els veïns i les veïnes en contra del procés d’elitització que patim a la Vila de Gràcia, que mica en mica ens obliga a abandonar el nostre barri. Creiem que el desallotjament del Banc Expropiat ha propiciat una trobada que feia anys que no es donava, i la oportunitat de bastir un discurs comú de tot l’associacionisme gracienc en contra de l’elitització i l’especulació immobiliària que la facilita.

Nosaltres també serem el 21 de juliol a les 19:30h a la plaça Revolució per dir-ho ben fort i clar: LA GRÀCIA QUE VOLEM ÉS SENSE ESPECULACIÓ NI ELITITZACIÓ!

MANIFEST: “La Gràcia que volem: sense especulació ni elitització”

A la Vila de Gràcia patim les conseqüències de l’especulació immobiliària cada dia, una pressió que no para d’augmentar. Trobar pis de lloguer és una odissea, hi ha poca oferta, són caríssims i les condicions acostumen a ser abusives. L’augment de preus també afecta els locals comercials, que obliga a tancar botigues de proximitat i encarir productes. L’encariment de la vida es fa insostenible per a moltes persones, i la solució acostuma a ser marxar a barris més barats, una expulsió constant que està transformant l’estructura social de Gràcia, fent de la Vila un lloc elitista.

Frenar l’expulsió del veïnat amb menys recursos era i és un dels objectius del Banc Expropiat, i el seu desallotjament l’ha convertit en símbol de la resistència. Ha permès posar al centre del debat i visualitzar molt més que és urgent frenar l’escalada de preus, aturar la transformació del barri que ens aboca a convertir-nos en un parc temàtic i defensar una Vila vivible. Els cinc anys de presència del Banc, teixint xarxes de suport mutu, demostren que és possible posar obstacles a l’elitització de la Vila i trobar maneres de viure diferents i fora de la lògica mercantil. Compartint eines per trobar solucions a les necessitats més bàsiques: una casa, menjar, roba… i a la vegada denunciant i assenyalant els i les responsables.

I ara, aquesta resistència es multiplica i s’estén. S’ha generat un moment ideal per trobar-nos i l’oportunitat d’adonar-nos que compartim la mateixa preocupació i les ganes d’oposar-nos fermament a la pressió dels inversors privats que es volen enriquir amb el nostre barri. Som molts i diversos, cada col·lectiu, entitat o associació treballa de forma diferent, però volem caminar en la mateixa direcció. I mostra d’això són la quantitat de lluites que estem duent a terme per fer de Gràcia un millor barri on viure.

Un moment excepcional per sumar forces i reivindicar que no marxem, ens quedem!

El proper dijous 21 de juliol fem un primer pas sortint al carrer i farem una manifestació sota el lema «La Gràcia que volem: sense especulació ni elitització».

Així doncs convoquem a totes les entitats, associacions, col·lectius, organitzacions, grups de treball i assemblees a assistir a la manifestació el 21 de juliol a les 19:30h a pça. Revolució.

Convoquen: Banc Expropiat, Plataforma Gràcia Cap A On Vas?, Associació Veïnal Vila de Gràcia, Arran Gràcia, Ateneu Independentista La Barraqueta, Ateneu Llibertari de Gràcia, Lluïsos de Gràcia, Barri Obert – Gràcia amb les Persones Refugiades, Esplai GMM, Endavant Gràcia, Oficina d’Habitatge, Assemblea Groga de Gràcia, Assemblea Llibertària l’Oca de Gràcia, Moviment Popular de Gràcia, La Usurpada, Associació Cultural l’Independent de Gràcia, llibreria Taifa, Assemblea de Dones Feministes de Gràcia, Coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia, Associació Salvem el Jardí, campanya «El turisme mata els barris», Associació Cultural Heliogàbal,  Coordinadora d’AMPA de Gràcia, Assemblea de la Vila de Gràcia, Assemblea Ecologista La Verda de Gràcia, Ateneu Independentista La Torna, Amics i Amigues de la Violeta, Ateneu Rosa de Foc, Distribuïdora La Polilla, Consell de la Joventut de Barcelona i Kasa de la Muntanya.

Anuncis