ATENCIÓ! El funcionament actual de l’Oficina d’Habitatge el podeu consultar aquí.

—————————————————————————

Des de l’Oficina d’Habitatge de Gràcia, fem arribar aquest comunicat per informar del nou funcionament de les assemblees de cara al 2016.

Després de parlar-ho entre totes i arran de l’assemblea veïnal del passat 9 de desembre, hem decidit que, per tal de millorar el funcionament i facilitar l’assoliment d’objectius, crearem dues assemblees mensuals: l’Assessoria Col·lectiva i l’Assemblea d’okupació. Les altres setmanes ens reunirem per treballar els temes que vagin sorg
int a les dues assemblees i els objectius a mig i llarg termini que ens anem proposant.

ASSESSORIA COL·LECTIVA

Aquesta assemblea serà un punt de trobada de persones afectades per casos de mobbing i/o abusos de preus i condicions de lloguers i/o pobresa energètica. La idea és fer una posada en comú de les diferents problemàtiques de cada cas individual, per a trobar solucions col·lectivament.

Per portar a terme aquesta assessoria amb garanties, comptarem amb l’assistència d’una advocada que ens donarà la informació legal, que els altres puguem desconèixer, necessària per assolir els objectius plantejats.

Per això fem una crida a participar en la primera Assessoria Col·lectiva que tindrà lloc el dimecres 10 de febrer al Banc expropiat. Recordar també, que aquestes assemblees es convocaran sempre el segon dimecres de cada mes.

ASSEMBLEA D’OKUPACIÓ

L’assemblea d’okupació va destinada a totes aquelles persones que ja han decidit que volen okupar per accedir a un habitatge i necessiten suport. Ja sigui per conèixer altres persones interessades per viure conjuntament, conèixer diferents consells o recomanacions i per oferir o obtenir suport logístic. L’objectiu és que les diferents persones interessades en okupar es puguin ajudar mútuament.

Fins ara les persones interessades en okupar venien a les assemblees setmanals de l’oficina d’habitatge, l’objectiu de fer aquesta assemblea mensual és que en un mateix dia puguin coincidir més persones amb interessos similars i es puguin recolzar entre elles, dedicant una assemblea sencera a projectes de noves okupacions.

Per això fem una crida a participar en la primera Assemblea d’okupació que tindrà lloc el dimecres 27 de gener al Banc expropiat. Recordar també, que aquestes assemblees es convocaran sempre l’últim dimecres de cada mes.

CAMPANYES I MOBILITZACIONS

Les setmanes que no hi hagi assessoria col·lectiva o assemblea d’okupació, ens seguirem reunint, per treballar aspectes que hagin sorgit a les assemblees mensuals i sobretot per engegar campanyes de difusió i mobilització relacionades amb l’habitatge a Gràcia. Com per exemple de denúncia dels pisos turístics, del mobbing o del model d’habitatge actual, amb propostes per crear habitatge social no mercantilitzat.

Totes les assemblees seran els dimecres a les 19:30h al Banc Expropiat.

Anuncis