1r Congrés d’Habitatge de Catalunya

Un dret no una mercaderia. Aquesta és la màxima que repetim des de fa anys a la lluita per l’habitatge. Fa més de 10 anys que la PAH atura desnonaments arreu del territori, grups d’habitatge sorgeixen i agafen força als diferents barris de la ciutat, una gran part de les converses d’amics aludeixen de forma directa o indirecta a com ens estan rebentant la vida amb l’habitatge, a la dificultat per poder seguir al barri on hem creat comunitat o al poc que ens queda de salari un cop pagades totes les factures i rebuts necessaris simplement per tenir un sostre, llum i aigua.

Per l’altra banda, la dels polítics professionals, algunes mesures, ara un percentatge de pisos de lloguer social per les noves construccions a una ciutat, després un decret que de forma tímida i insuficient modula la LAU perquè el robatori no sigui tant evident. Pedaços que no canvien substancialment la nostra precària vida.

La sensació és d’estafa generalitzada però tot i això sembla que no trobem la forma de respondre amb la força necessària per a que canviïn les coses de forma clara i a la velocitat necessària. És ara quan vivim, és ara quan necessitem trobar solucions.

Des de diferents col·lectius de lluita per l’habitatge hem decidit obrir un camí per trobar-ne la sortida, creiem que cal obrir un procés de debat i organització des de baix. Un procés que ens permeti aconseguir una victòria per a totes. A aquest procés li diem 1r Congrés d’Habitatge de Catalunya i hi pots participar.

congreshabitatge.cat

A %d bloguers els agrada això: